High Tea Restaurant Theetuin Nijeholtpade

sfeervol genieten van zelf gemaakte high tea producten

Het geheim van de appelboom

Toen wij (Tjitske & Jacques Stallmann) in 2001 het huisje aan de Hoofdweg 255 te Nijeholtpade kochten stond er schuin voor het huis een prachtige oude hoogstam appelboom.

Traveler

Het huisje van de Theetuin (bouwjaar 1880) in 1950. Rechts van het huisje de vork contour van de appelboom

 

 

De boom, geschat een kleine honderd jaar oud, verkeerde niet in een goede conditie. Tjitske melde daarom de boom aan bij de vereniging van hoogstam fruit bomen. Deze vereniging helpt particulieren die een hoogstam fruitboom hebben ze op een juiste manier te snoeien

November 2011 zouden ze komen. Echter dit werd afgezegd, maar men zou dan in januari 2012 komen.

 

Traveler

Het huisje van de theetuin na aankoop in  2001

Op drie januari 2012 brak er echter een heuse storm los boven Nijeholtpade. En … u raadt het al met een daverende klap ging de boom  tegen de vlakte. En passant nam hij in zijn val ook nog een aantal grote coniferen mee naar de grond. Ravage alom.

 

In de weken daarna alles gezaagd en opgeruimd. Op een zondag in maart kwam er een vriendin van Tjitske langs. Ze zag de gapende wonde in de tuin die de vallende boom had gemaakt en zei heel praktisch: “ Goh wat een hoop ruimte hebben jullie er nu bij gekregen, wat gaan jullie daarmee doen?”.  Vervolgens zei ze waarom beginnen jullie hier niet een theetuin, je maakt een leuk zitje, Jacques kan lekker bakken en met een paar leuke stoeltjes en

een tafeltje ziet het er zomaar heel gezellig uit! Dat lijkt me nou zo leuk. Echt iets voor jou Tjitske.

 

Haar woorden bleven bij ons hangen. En op enig moment zei Tjitske tegen mij; “zeg dat idee om een theetuin te beginnen dat lijkt me echt wel een leuk idee wat vindt jij daar van?  Om het niet te lang te maken, in juni 2012 was onze theetuin een feit. Het was wel wat meer werk dan onze lieve vriendin had gezegd maar het is de moeite waard geweest.

Resume

Augustus 2020 hebben we zomaar een kleine duizend fans op onze Facebook pagina van de Theetuin, hebben meer dan veertig gasten een recensie over onze High Tea’s geschreven en dat beoordeeld met het cijfer 9,8 (of wel met 4,9 sterren). Ongekend hoog!!

Er is dus een hoop gebeurd na die terloopse opmerking van onze vriendin.

 

iedereen is welkom in onze Theetuin

High Tea Restaurant Theetuin Nijeholtpade 2016

 

 

 

 

 

 

 

Als je dit een leuk verhaal vindt maak je ons blij als je het wilt delen zodat het bestaan van de  theetuin Nijeholtpade nog meer mensen bereikt. Bedankt alvast en lieve groeten van Tjitske & Jacques trotse eigenaren van High Tea Restaurant Theetuin Nijeholtpade.

rode knop gele letters Tjitske